Nemzeti Ejtőernyős Minősítés

Nemzeti Ejtőernyős Minősítés

Írta:

csütörtök, 12 január 2017 06:01

Bevezetésre került a Nemzeti Ejtőernyős Szövetség minősítési rendszere.

A Nemzeti Ejtőernyős Szövetség (NESZ) által kiadott Nemzeti Ejtőernyős Minősítés (NEM) igazolja, hogy az ugró teljesítette az “International Parachutist Certificate”-t, amit az “International Parachuting Commission (IPC) of the Féderation Aéronautique Internationale (FAI)” állít ki.

A Nemzeti Ejtőernyős Minősítés (NEM) a "B" minősítésnél szigorúbb feltételeket támaszt az ugróval szemben, mint a FAI minősítés. Vizsgaugrást ír elő az ejtőernyős számára, ahol 30 másodpercen belül mindhárom tengelye körül 360 fokos forgást kell végrehajtania.

Minősítő vizsgáztatást a Nemzeti Ejtőernyős Szövetség minden oktatója végezhet. Kivételt képeznek azok a minősítő ugrások, ahol az ugró "freefly" gyakorlatot szeretne bemutatni. Ezekben az esetekben csak minősített oktatónál vizsgázhat az ejtőernyős.

Minőségbiztosítási szempontok miatt és az ugróterületek ejtőernyős szolgálatainak segítése érdekében minden vizsgaugrásról felvétel készül, melyek a közeljövőben elérhetővé válnak a ugróterületek (dropzone - DZ) számára.

Az első jelentkezési lap eredeti példányát és a két igazolványképet a Nemzeti Ejtőernyős Szövetség székhelyére kell postai úton elküldeni: Budapest, 1193. Komjáti Gyula utca 24.
További jelentkezési lapokat elektronikus formában a minosites kukac skydivehungary pont hu email címre lehet elküldeni.
A vizsgákról készült videókat, a nagy fájlok küldésére alkalmas szolgáltatásokon - http://www.toldacuccot.hu/ , http://www.mammutmail.com/ - keresztül a megadott email címre kérjük elküldeni.

Ha segítségre vagy további információkra van szükséged kérjük a megadott email címre küld el kérdésedet. Minden levélre válaszolni fogunk.

Sikeres vizsgaugrásokat kívánunk mindenkinek!